Proeven

Genieten

Delen

​PieMan Pies: (h)eerlijk hartig

Hartige Pie’s:
English Pie’s met een werelds tintje!

Wist je dat de korst van een Pie oorspronkelijk was bedoeld om weg te gooien?! De Pie is namelijk oorspronkelijk bedacht om de inhoud vers te houden. De harde en taaie korst was eigenlijk een soort wegwerpbakje (in de tijd dat plastic nog niet bestond) en helemaal niet lekker.

Van dat recept is gelukkig niets meer over. Hoe meer aandacht voor de korst, hoe beter de Pie! Onze Pieman hartige Pies zijn dan ook omhuld met kwaliteitsbladerdeeg. Heerlijk smaakvol en krokant. Geen lopende bandwerk, maar pure ambacht en passie.

Onze Hartige Pie heeft veel weg van de bekende English Pie, maar is toch net even anders. Wij houden van reizen en de culinaire verrassingen die wereldwijd te ontdekken zijn. Onze favoriete wereldse gerechten verwerken wij in onze Pies. Zo vind je bij ons de African Boboti Pie, de Thai Chicken Pie en de Mexican Jalopeno Pie. English Pies met een werelds tintje dus.

Ons assortiment bestaat momenteel uit 11 verschillende soorten huisgemaakte hartige Pies, waarvan vier vegetarische varianten. Keus genoeg voor elk dus!

Alle Pies zijn verkrijgbaar in een standaard formaat geschikt voor de lunch of avondmaal en in een klein formaat (Party Pie), heerlijk bij de borrel, high tea of high wine. De Pies bak je af in zo’n 20 minuten, dus binnen no-time tover je een heerlijke maaltijd op tafel!

Bewaren en bereiden

De Pies worden ingevroren bij je afgeleverd en zijn ingevroren circa 6 maanden houdbaar. De houdbaarheid van een ontdooide Pie is 3 dagen.

Het bereiden van een Pie is heel eenvoudig. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de Pie zonder het aluminium bakje in het midden van de oven. De bereidingstijd kan verschillen afhankelijk van het type oven. De gemiddelde bereidingstijden zijn als volgt:

Reguliere Pie; koelvers: 20 minuten op 180 graden. Bevroren: 35 minuten op 180 graden.

XL Pie; koelvers: 45 minuten op 180 graden. Bevroren: 75 minuten op 180 graden.

Party Pie; koelvers: 10 minuten op 180 graden. Bevroren: 15 minuten op 180 graden.

Receptidee

Lekker tafelen: Steak Pie met zomers stamppotje, chippoline & Zuid-Afrikaanse chutney

Steak Pie

Hoofdgerecht voor 4-6 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Benodigdheden: • 4-6 Steak Pies • 1,5 kilo kruimige aardappelen, geschild en in stukken • 6 bosjes raapstelen of 3 zakken rucola (75 gr per stuk), schoongemaakt en klein gehakt • 2 dl melk • flinke klont roomboter • zout en vers gemalen peper • 200 gr halfgedroogde zontomaatjes, in stukjes • 200 gr chippoline-uitjes, gehalveerd • Zuid-Afrikaanse chutney • Extra nodig: pureestamper

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor tot 180 °C. Neem de Pies uit het aluminium bakje en plaats ze in het midden van de oven. Bak de Pies in 20 minuten af. Kook intussen de aardappelstukken in ca. 20 minuten gaar en giet af. Voeg boter en hete melk bij de aardappelen en stamp met behulp van een pureestamper tot een mooie puree. Voeg rucola of raapsteeltjes en stukjes zongedroogde tomaat toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer het zomerstamppotje bij de Steak Pie met chippoline en Zuid-Afrikaanse chutney. Tip: vervang raapsteeltjes of rucola met andere groenten van het seizoen zoals andijvie of paksoi. Wintertip: ook lekker met een boerenkoolstamppotje of rodekool met aardappelpuree en bier-mosterd chutney.

Ook lekker: Een Minced Lamb Pie met stukken courgette, olijfolie en gedroogde kruiden (bijv. Chili of harissamix ) uit de oven en een couscoussalade met citroensap, olijfolie, peterselie en munt.

Vega tip: Een Feta Spinach Pie met tomaatbasilicumsoep en gegrilde groenten.